Ga verder naar de inhoud

Blog

Levenslang leren staat nooit stil. Onze opleidingen evolueren mee met de markt. Laat je inspireren dankzij de blogartikels van ons en de partners van Associatie KU Leuven en wie weet vind je via deze weg de opleiding die jou doet bijblijven.

Associatie 134

Focus op duurzame energie

4 maart 2024

Lucie Somers van Thomas More is gestart als business developer voor het domein duurzame energie. Maak kennis met Lucie én met het opleidingsaanbod in de domeinen energie en technologie.

Meer lezen
Female Founders Academy Visual

Entrepreneurship in de lift

23 januari 2024

Ondernemerschap is al lang niet meer beperkt tot (vooral mannelijke) oprichters van bedrijven. Steeds meer nieuwe types van ondernemers zien het daglicht: van student-ondernemers, ondernemers die zich bekwamen in duurzaam leiderschap tot ondernemers die specifieke academies oprichten voor vrouwen die een eigen bedrijf hebben opgericht of overgenomen.

Meer lezen
P Reynaert

Nieuwe microcredentials met de steun van de chipindustrie

11 januari 2024

Vanaf januari 2024 lanceert de KU Leuven, met de steun van de chipindustrie, een reeks microcrocredentials. Naast theoretische sessies bieden ze een praktijkgerichte training.

Meer lezen
Liesbeth Vermeulen3

Focus agro en voeding

12 december 2023

Liesbeth Vermeulen van Vives is gestart als Business Developer voor het domein agro & voeding. Maak kennis met Liesbeth én met het opleidingsaanbod in de domeinen agro & landbouw, biotechnologie en dierenzorg.

Meer lezen
Jorie Soltic 1bis

Levenslang leren via het bedrijf of via de onderwijswereld?

19 oktober 2023

Steeds meer bedrijven erkennen het belang van bijscholing (upskilling) en omscholing (reskilling) voor hun medewerkers. Bedrijfsacademies spelen een toenemende rol in het faciliteren van dit proces van levenslang leren. In aanvulling op dit aanbod, bieden universiteiten en hogescholen een open opleidingsaanbod aan. Wat zijn de voordelen voor u, uw medewerkers en uw organisatie?

Meer lezen
Associatie 171

Focus zorg en zorgtechnologie

9 oktober 2023

Patrick De Mazière en Anabel Wanzeele van UCLL zijn gestart als business developers voor het domein zorg en zorgtechnologie. Maak kennis met Patrick en Annabel. Ontdek het opleidingsaanbod voor zorgprofessionals.

Meer lezen
Tom Pyncket Blogpost

Een carrière in de logistiek? Tom Pyncket maakt het waar...

13 juni 2023

Tom Pyncket heeft een opmerkelijke carrière gemaakt in de wereld van de logistiek. Daar zitten de postgraduaten in Supply Chain Management van Vives/Brugge Business School en Smart Logistics van KU Leuven voor iets tussen.

Meer lezen
Thomas More 2 46 high 6001x4000 min

Start de zomer met Continue

12 juni 2023

De vakantie staat voor de deur... een tijd om te ontspannen, nieuwe horizonten te verkennen en frisse ideeën op te doen. Misschien maak je ook tijd en ruimte om na te denken over jouw loopbaanrichting? Continue is jouw partner in die zomerse verkenning.

Meer lezen
0 studentensport 1920 1080

Versterk de sportleiders van morgen: behaal een microcredential in sportmanagement

6 april 2023
Sport is een integraal onderdeel van ons leven, niet alleen voor onze lichamelijke fitheid maar ook voor ons geestelijk welzijn. Het kan ook een katalysator zijn voor positieve sociale verandering en ontwikkeling. Op 6 april vieren we de Internationale Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede.
Meer lezen
Navorming verpleegkunde

Derde verjaardag van de coronalockdown - het belang van de gezondheidszorg

16 maart 2023

Op 18 maart 2020 ging België voor het eerst in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nu, drie jaar later, staan we nog steeds voor grote uitdagingen op het vlak van gezondheid en welzijn. Het belang van onze gezondheidszorg is de afgelopen jaren meer dan ooit aangetoond. Zorgprofessionals hebben dag in dag uit keihard gewerkt om de pandemie te bestrijden en levens te redden.

Meer lezen
Pexels rachel claire 4577718

Ontgrendel jouw potentieel met de beste marketingopleidingen voor (jong)volwassenen

28 februari 2023

Heb jij de voorbije maand meegedaan aan de gezonde campagne van Tournée Minérale? Wil je weten waarom dit initiatief elk jaar zo succesvol is? Daar zit marketing voor veel tussen. Ontdek in dit artikel hoe marketing kan meewerken aan een gezonde levensstijl én hoe ook jij een marketeer kan worden via ons aanbod op Continue.be.

Meer lezen
Quote mandela 2

Waarom goede onderwijsprofessionals levenslang leren

20 januari 2023

Meer dan ooit staat ons Vlaamse onderwijs onder druk: van het nijpende lerarentekort tot onvoldoende wiskundekennis van onze leerlingen ... De uitdagingen en onzekerheden voor onderwijsprofessionals zijn groot.
Het onderwijs heeft op alle niveaus nood aan gemotiveerde leraren die onze kinderen en jongeren het toekomstgericht onderwijs bieden waarop ze recht hebben.

Meer lezen
Computer

"Zo veel mensen kunnen nu op eigen tempo en met veel flexibiliteit zichzelf bijscholen"

22 december 2022

Natalie Provost werkt sinds september 2021 bij Iñigo vzw, een vzw van Ignatiaanse scholen in de regio van Aalst waar ze mee instaat voor de pedagogische ICT-coördinatie. Via Continue.be volgde ze het microcredential ‘onderwijstechnologie’. Wij hadden een gesprek met haar.

Meer lezen
Inne De Belder

"Als digitale marketeer kan je nooit stoppen met leren"

23 november 2022

Inne De Belder volgde na haar masteropleiding Meertalige Professionele Communicatie een postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie aan Hogeschool Odisee om zichzelf nog meer te ontplooien en klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Continue.be had met haar een gesprek.

Meer lezen
Foto 1 resultaat BP

Het ABC van opleidingen levenslang leren

29 september 2022

Digitaal, op de campus, virtueel, blended, hybride opleidingen … Raak je er nog wijs uit? Synchroon of asynchroon, gestreamed of opgenomen sessies … Wat heeft jouw voorkeur? We verduidelijken voor jou graag deze veel gebruikte nieuwe termen uit het aanbod van Associatie KU Leuven.

Meer lezen