Ga verder naar de inhoud

Werken en studeren

Brussel economie MG 3070s
@ KU Leuven

Je bent aan het werk en je wil (bij)studeren, hoe krijg je dit klaar?

De combinatie werken en studeren vraagt veel motivatie, energie en organisatietalent. Je staat er echter niet alleen voor. Samen realiseren we je droom om met een (extra) vorming sterker te staan in leven en werk. Onze partnerinstellingen bieden flexibele trajecten aan die deze combinatie haalbaar maken.

De overheid ondersteunt je ook via financiële tegemoetkomingen en specifieke verlofstelsels afhankelijk van de sector waarin je werkt. Ook als je je wil focussen op een knelpuntberoep kan je bij Continue terecht.

Praktische informatie voor werkstudenten van

Bijkomende informatie over de combinatie werk, studie en gezin

Bovendien is er altijd een gepaste opleiding dichtbij: op Continue kan je ruim 1000 navormingen en bijscholingen vinden op meer dan 20 locaties in Vlaanderen en Brussel. Er is ook een groot aanbod aan afstandsonderwijs en online vormingen.

031 Hans Thierry min
@ Hogeschool Thomas More

Je wil graag weten of relevante werkervaring jou vrijstellingen kan opleveren?

Via een procedure Eerder Verworven Competenties/Kwalificaties (EVC/EVK) kan je laten nakijken of jouw werktraject tot vrijstellingen kan leiden. Zo kan je je studietraject veel meer haalbaar maken.

Je woont momenteel in het buitenland en overweegt een opleiding in België, hoe doe je dit?

Ons aanbod bevat een groot aantal opleidingen die je volledig online of op afstand kan volgen, ook vanuit het buitenland dus. Via de zoekfilter “online” krijg je een overzicht van de beschikbare opleidingen. In de detailinformatie kan je nagaan of alle onderdelen inderdaad op afstand aangeboden worden.

Wil je naar België komen om een opleiding te volgen? Dan kunnen de volgende websites je wegwijs maken:

Ook bij onze associatiepartners zelf vind je meer informatie voor internationale studenten.