Ga verder naar de inhoud

In elk vak jouw creativiteit laten schitteren

12/06/2024
Docenten Creative Skills

Ben je actief op sociale media, persoonlijk of voor je werk? Dan heeft LUCA dé geschikte opleiding voor jou: Creative Skills @LUCA: Storytelling met beeld en video.

Deze microcredential van 18 studiepunten vraagt een maximale tijdsbesteding van 500 uur. Bovendien worden alle opleidingsonderdelen aangeboden in afstandsonderwijs. Volledig onliné dus en vlot toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar (met diploma secundair onderwijs).

Hoe is deze opleiding ontstaan en voor wie is ze bedoeld? Dat vroegen we aan Steven Lenaers, Coördinator Creative Skills @LUCA: “LUCA wilde graag een levenslang leren aanbod in de kunsten ontwikkelen. We hebben onderzocht welke creatieve skills het werkveld het meest nodig heeft en daar hebben we deze microcredential rond opgebouwd. In 2023-2024 organiseerde LUCA deze opleiding voor het eerst, met succes. Tot hiertoe konden we al 23 deelnemers verwelkomen, en de interesse blijft groeien.

"We richten ons op een breed publiek van professionals en studenten (buiten de specifieke kunstopleidingen) die met beeld, video en geluid aan de slag willen gaan. Dat kunnen ook alumni in de kunsten, kunstenaars en ontwerpers zijn die hun technische en creatieve vaardigheden willen uitbreiden om professioneel beeld- en videomateriaal te kunnen maken”.

“Inmiddels zijn de inschrijvingen voor 2024-25 gestart. Het is haalbaar in één academiejaar het getuigschrift te halen maar je kan de opleiding ook spreiden. Je kan zowel in het eerste als tweede semester inschrijven. De start blijft flexibel aangezien er geen synchrone lesmomenten zijn. De studenten moeten niet op de campus zijn, ook niet voor evaluaties. Er zijn wel online feedbackmomenten voorzien. De evaluaties variëren van opdrachten tot een examen”, besluit Steven Lenaers.

En wat vinden de studenten zelf ? “Ik voel me in ieder vak als Alice in Wonderland :-). Het haalt een kant in mij naar boven die ik jarenlang toegedekt had gehouden, maar die me zoveel vreugde geeft nu dat dit vlammetje sterker kan gaan branden" , vertelt Elke Aelbrecht alvast heel enthousiast.

Meer info en inschrijvingen: Creative Skills @LUCA: Storytelling met beeld en video

Ook andere partners van Continue bieden opleidingen die jou creatiever in je werk laten staan, zoals: