Ga verder naar de inhoud

Waarom levenslang leren?

Levenslang leren is een noodzaak maar ook een warme uitnodiging om bij te blijven in de wereld van vandaag én morgen.

LLL KUL 003 2560
@ KU Leuven

Wat is levenslang leren?

Je leven lang leren is een mindset. Leren blijft al lang niet meer beperkt tot die tijd op de schoolbanken. Vandaag sta je zowel privé als professioneel voortdurend voor nieuwe uitdagingen, nieuwe kennis en nieuwe technologie die een fikse leerbereidheid vragen.

Je leven lang leren is een complex proces, waarbij je je eigen persoon én je organisatie continu boetseert tot een eigen geheel. Levenslang leren is niet alleen een noodzaak maar biedt ook boeiende kansen die een onschatbaar surplus opleveren, voor jezelf én de maatschappij. Het is een uitnodiging om bij te blijven.

Je leven lang leren kan op talloze manieren. Je kan bijleren in een brede waaier aan thema's. Het maakt niet uit of je het nu voor jezelf doet, voor je job of voor je rol in de samenleving.

Op Continue.be vind je allerlei soorten werkvormen, van langdurige opleidingen met diploma of getuigschrift, over korte navormingen, workshops, lezingen, studiedagen tot online cursussen en vormingen.

Waarom kiezen voor levenslang leren?

Levenslang leren is geen voorbijgaande hype. Razendsnelle evoluties in talloze aspecten van ons leven dwingen ons om te blijven leren. Kennis opdoen is de sleutel tot innovatie. Je bouwt zelfbewust aan je competenties, je neemt je eigen leerloopbaan in handen, je kiest je trajecten en leert daarbij steeds beter ‘leren’: het wordt een onlosmakelijk deel van jezelf.

Volg even wat de Vlaamse Gemeenschap hierover vertelt: https://www.vlaanderen.be/levenslang-leren

Of je drijfveer nu loopbaanontwikkeling, dienstbaarheid, leiderschap, of zelfontwikkeling is, je kiest je eigen traject afhankelijk van leeftijd, wonen en werken. Er bestaat wel een opleiding en een opleidingsvorm die geschikt is voor jou.