Ga verder naar de inhoud

Dat is levenslang leren

Continue is het netwerk voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 2 000 vervolgopleidingen, online en op 23 locaties in Vlaanderen en in Brussel.

Zoek een opleiding

Continue is een initiatief van de Associatie KU Leuven

Nog niet zeker wat je wil bijleren?

MG 1856

Waarom levenslang leren aan een hogeschool of universiteit?

De wereld verandert zo snel dat het soms moeilijk is om bij te benen. Het hoger onderwijs zorgt dat jij bijblijft.

Het aanbod levenslang leren van hogeschool en universiteit is zowel breed als uniek. Vanuit haar kwaliteitsvol wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek biedt het hoger onderwijs een unieke blend van inhoudelijke innovatie en onderwijsexpertise.

Ongeacht je inhoudelijke interesse of praktische wensen, er bestaat wel een vervolgopleiding of bijscholing en een opleidingsvorm die geschikt is voor jou.

Doelgroepen in de kijker

Onderwijs

Wil jij je verder verdiepen in de nieuwste vakinhoudelijke, pedagogische en didactische ontwikkelingen? Wil je je expertise nog beter inzetten in je team? Of wil je graag leraar worden?

Meer over de trajecten voor leraren, directies en andere onderwijsprofessionals

Gezondheidszorg

Zorgprofessionals willen een optimale patiëntenzorg aanbieden. Daarom scholen ze zich permanent bij. Wil je het nieuwste onderzoek en de recentste technologieën leren kennen? Ben je op zoek naar gespecialiseerde medische en paramedische kennis die je in de praktijk kan brengen? Verken ons aanbod in geneeskunde, verpleegkunde, gezondheidspromotie, zorgtechnologie en zoveel meer medische en paramedische onderwerpen.

Ontdek de mogelijkheden

Laat je inspireren

Levenslang leren staat nooit stil. Onze opleidingen evolueren mee met het werkveld. Anticipeer op veranderingen, laat je inspireren dankzij de blogartikels van ons en de partners van Associatie KU Leuven en wie weet vind je via deze weg de opleiding die jou doet bijblijven.

20211111 Thomasde Wit In Science Festival2021 Escalatie Lux3 Highres 0036

Postgraduaat ethiek

25 juni 2024

Meer en meer komen professionals in alle sectoren in aanraking met ethische kwesties op de werkvloer. De nieuwe opleiding Toegepaste Ethiek beantwoordt aan de vraag om een gedegen ethische leidraad voor professioneel handelen te bieden. Op 22 augustus verneem je meer tijdens een online infosessie.

Meer lezen
Docenten Creative Skills

In elk vak jouw creativiteit laten schitteren

12 juni 2024

Ben je actief op sociale media, persoonlijk of voor je werk? Dan heeft LUCA dé geschikte opleiding voor jou: Creative Skills @LUCA: Storytelling met beeld en video.

Meer lezen
Team Instituut van de Overheid

De lerende overheid

23 mei 2024

Vandaag combineren publieke organisaties en hun professionals verschillende opdrachten: het garanderen van de publieke dienstverlening, het beheren van crisisgolven en het innoveren van de eigen werking. Continu bijblijven is geen vrijblijvende keuze, maar een echte noodzaak om die talrijke uitdagingen en verwachtingen het hoofd te kunnen bieden.

Meer lezen
Diergedragstherapie Selma

Nieuwe opleidingen diergedragstherapie

30 april 2024

Momenteel bestaat het aanbod uit de postgraduaten Clinical animal behaviourist (CAB) en Animal behaviour technician (ABT). Daar komt vanaf september 2024 het postgraduaat Veterinary behaviourist (VB) bij.

Meer lezen
Organisatoren Stynen Decraene

Postgraduaat cultureel erfgoed, een unieke opleiding in overleg met de erfgoedsector

18 april 2024

Sinds het academiejaar 2022-2023 kunnen geïnteresseerden in cultureel erfgoed een specifieke opleiding aan de KU Leuven volgen. Kandidaten die in september 2024 willen starten kunnen zich nu al aanmelden.

Meer lezen
Associatie 134

Focus op duurzame energie

4 maart 2024

Lucie Somers van Thomas More is gestart als business developer voor het domein duurzame energie. Maak kennis met Lucie én met het opleidingsaanbod in de domeinen energie en technologie.

Meer lezen
Female Founders Academy Visual

Entrepreneurship in de lift

23 januari 2024

Ondernemerschap is al lang niet meer beperkt tot (vooral mannelijke) oprichters van bedrijven. Steeds meer nieuwe types van ondernemers zien het daglicht: van student-ondernemers, ondernemers die zich bekwamen in duurzaam leiderschap tot ondernemers die specifieke academies oprichten voor vrouwen die een eigen bedrijf hebben opgericht of overgenomen.

Meer lezen
Liesbeth Vermeulen3

Focus agro en voeding

12 december 2023

Liesbeth Vermeulen van Vives is gestart als Business Developer voor het domein agro & voeding. Maak kennis met Liesbeth én met het opleidingsaanbod in de domeinen agro & landbouw, biotechnologie en dierenzorg.

Meer lezen