Ga verder naar de inhoud

Duurzame energie

04/03/2024

Lucie Somers van Thomas More is gestart als business developer voor het domein duurzame energie. Maak kennis met Lucie én met het opleidingsaanbod in de domeinen energie en technologie.

Associatie 134

Focus op duurzame energie

Wie is onze business developer duurzame energie?

Lucie Somers is opgeleid als economist en heeft een brede ervaring in sales & marketing functies in de sector van de fast moving consumer goods, zowel in een lokale als een internationale context.

Sinds 2006 is ze aan de slag bij Thomas More, waar ze naast docent marketing, creativiteit en ondernemerschap ook verschillende navolgtrajecten in de markt zette.

Welke uitdagingen liggen er op tafel?

De energiesector staat voor enorme uitdagingen. Door de klimaatsveranderingen en de Europese Green Deal is de energietransitie een belangrijk aandachtspunt geworden in bijna alle sectoren. Die energietransitie heeft diepgaande gevolgen op de arbeidsmarkt, zoals de creatie van nieuwe banen of de transformatie van bestaande banen en het verdwijnen van jobs die overbodig worden. Bovendien is er nu al een nijpend tekort aan technisch geschoolde mensen om aan de groeiende vraag van de bedrijven naar de juiste (groene) energievaardigheden te voldoen. Het bij- en omscholen (upskilling & reskilling) van werknemers – levenslang leren!- is dus onmisbaar geworden.

In o.m. het Kenniscentrum Energie (Thomas More) en bij de onderzoekers van KU Leuven is er heel wat technische expertise aanwezig waardoor we in dit domein van duurzame energie een voortrekkersrol kunnen spelen.

Naast de algemene en gecertificeerde energietechnische opleidingen die bijna alle associatiepartners aanbieden, heeft elke partnerschool zijn eigen specialiteit: gaande van technische opleidingen rond waterstof tot duurzame koelmiddelen of de inzet van design thinking.

Deze knowhow maakt het mogelijk ook opleidingen aan te bieden op maat van organisaties en bedrijven, zoals bv. een opleiding rond batterijtechnologie op vraag van Agoria.

In de kerngroep krijgt Lucie ondersteuning van Lieve Helsen en Guido Pepermans (KU Leuven); Ben Hagenaars (LUCA), Peter Van Hout en Jan Van Dierdonck (UCLL), Bram Rotthier (Odisee) en Marc Decat (VIVES).

Misschien kan Lucie ook jouw bedrijf of organisatie helpen om met een vormingsaanbod (op maat) de skills van jouw werknemers inzake duurzame energie verder aan te scherpen.

Contactgegevens business developer duurzame energie: lucie.somers@thomasmore.be

Ons opleidingsaanbod voor professionals in het brede domein van duurzame energie kan je op Continue vinden via het trefwoord energie.

Enkele opleidingen rond duurzame energie zetten we graag in de kijker: