Ga verder naar de inhoud

Onderwijs

De samenleving ontwikkelt zich razendsnel, denk aan de toenemende digitalisering en de opkomst van nieuwe technologieën zoals ChatGPT. Het onderwijs moet hierop inspelen, maar hoe kunnen leerkrachten, schoolteams en schooldirecties deze nieuwe uitdagingen aangaan? Daarnaast moeten scholen hun leerlingen klaarstomen voor een diverse sociale omgeving, terwijl ze omgaan met verschillende zorgvragen en actief streven naar inclusie. Hoe kun je zorgen voor een brede basiszorg en tegelijkertijd een sterke leerwinst genereren? Hoe bevorder je effectief leren bij alle leerlingen en bied je hen optimale leerkansen? En hoe draagt de schoolorganisatie hiertoe bij? Op dit soort vragen biedt het brede vormingsaanbod van Continue een antwoord. Het Vlaanderenbreed aanbod bevat kort- en langlopende initiatieven die zowel vakoverschrijdend als vakdidactisch kunnen zijn

0 leerkracht

Waarom groeien in onderwijs?

Investeren in professionele ontwikkeling op individueel én teamniveau biedt talloze voordelen voor onderwijsprofessionals. Door het bijwonen van trainingen en workshops blijf je als leerkracht op de hoogte van het nieuwste onderzoek en ontwikkel je vaardigheden die je helpen nog beter les te geven en positieve impact te creëren voor elk talent. Binnen een team zorgen bijscholingen voor professionele dialoog, nieuwe ideeën en een cultuur van samenwerking tussen verschillende generaties onderwijsprofessionals. Ook vergroot hierdoor de wederzijdse ondersteuning en het collectief leren binnen een team. Navormingen en bijscholingen in onderwijs helpen om een gezamenlijke visie te ontwikkelen en samen uit te dragen. Want onderwijs verandert levens.

Aanbod nascholingen voor leerkrachten of docenten

Als leraar kun je bij Continue terecht voor sterke en innovatieve nascholingen, bijscholingen en professionaliseringsactiviteiten specifiek voor het onderwijs, en dit zowel voor beginnende als meer ervaren leerkrachten. Ze sluiten nauw aan bij de behoeften van leerlingen in alle onderwijsvormen én ze maken jouw loopbaantraject interessant.

Aanbod nascholingen voor zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders of mentoren

In deze waaier aan bijscholingen vind je alles over leerzorg, de pedagogische en socio-emotionele begeleiding van leerlingen. Je krijgt inzicht in diverse facetten van de wereld van kinderen en jongeren, ingedeeld naar leeftijdsgroep of specifieke noden.

Aanbod nascholingen voor directies, beleidsondersteuners of ICT-coördinatoren

Leer bij over de nieuwste benaderingen en technologieën om de onderwijskwaliteit van je school naar een hoger niveau te tillen en de school als organisatie te optimaliseren.

Overweeg je om de overstap te maken naar een job in het onderwijs? Ben je op zoek naar ons aanbod om je op te leiden tot een startklare leraar? Alle partnerinstellingen van de Associatie KU Leuven bieden ook op dit vlak tal van opleidingen aan. Raadpleeg zeker het programma bij de onderwijsinstelling van je keuze:

Het onderwijs is passie, daar ben ik nu helemaal van overtuigd. Ja, ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt. Ik heb voor het eerst sinds lang weer een vooruitzicht en dat doet enorm veel deugd. Het is waanzin, maar het voelt tegelijk zo fantastisch goed aan.