Ga verder naar de inhoud

Entrepreneurship in de lift

23/01/2024

Ondernemerschap is al lang niet meer beperkt tot (vooral mannelijke) oprichters van bedrijven. We zien ook dat steeds meer nieuwe types van ondernemers het daglicht zien: van student-ondernemers, ondernemers die zich bekwamen in duurzaam leiderschap tot ondernemers die specifieke academies oprichten voor vrouwen die een eigen bedrijf hebben opgericht of overgenomen.

Female Founders Academy Visual

Innovatie in ondernemerschap

Wist je dat er ondernemers zijn die specifieke academies oprichten voor vrouwen die een eigen bedrijf hebben opgericht of overgenomen?

Véronique Bockstal, oprichter van de UCLL Female Founders Academy , legt uit wat de Female Founders Accelatorprogramma’s inhouden: “tijdens de vier maand durende programma’s krijgen vrouwelijke ondernemers de handvaten aangereikt om hun bedrijf naar een volgend niveau te tillen. De 3M-roadmap naar €1 miljoen omzet en meer zet onderneemsters die tussen de €100.000 en €300.000 omzet halen op weg naar het uitbouwen van een miljoenenbedrijf. De 3M-roadmap naar €100.000 en meer helpt zelfstandigen in bijberoep of “solopreneurs” naar een omzet waarbij ze hun vaste job durven los te laten en voluit voor het ondernemerschap durven kiezen".

Beide programma’s bestaan uit een 8-tal modules die de ‘harde’ thema’s van het ondernemen aankaarten zoals het uitbouwen van een organisatie en team, (groei)financiering, financieel beleid, versnelling verkoop, marketing, operationele efficiëntie, enz. De juiste mindset inzetten en nieuwe businessgewoontes aanleren zijn rode draden doorheen de programma’s.

Sinds de start in 2019 namen al 55 vrouwelijke onderneemsters deel aan dit programma.

Ook onze andere associatiepartners hebben boeiende opleidingen voor diverse types ondernemers in hun aanbod. Een greep uit het ruime aanbod binnen het domein management en economie:

Duurzaam leiderschap

Expert Class Onderhandelen en conflicthantering

Fundamentals in ondernemingsrecht

Een eigen praktijk als psychologisch consulent

Design for Impact