Ga verder naar de inhoud

Langere opleidingen

Wil je investeren in een langere opleiding? Dan bieden we microcredentials, postgraduaten en tal van opleidingen met een getuigschrift aan.

Microcredentials

Microcredentials bieden een flexibele manier om nieuwe competenties te verwerven. In ons aanbod vind je zowel hele korte microcredentials als iets langere. Soms zijn het nieuw ontwikkelde cursussen, vaak ook zijn het onderdelen van een bestaande opleiding aan universiteit of hogeschool. Als je slaagt, ontvang je een microcredential of erkend certificaat.

Postgraduaten

Een postgraduaat kan je volgen nadat je al een diploma hoger onderwijs hebt behaald. Het aanbod postgraduaten is bedoeld voor (werk)studenten die zich verder willen specialiseren in een bepaald vakgebied.

Opleidingen met getuigschrift

Een opleiding met getuigschrift is een vorm van opleiding die leidt tot het behalen van een getuigschrift. Een getuigschrift is een bewijs van de kennis en vaardigheden die je hebt verworven tijdens de opleiding. In tegenstelling tot een diploma, is een getuigschrift meestal gericht op een specifiek beroep of vakgebied. In bepaalde vakgebieden zijn deze getuigschriften noodzakelijk om een beroep te kunnen blijven uitoefenen.

In het verleden belandden veel van mijn ideeën in de koelkast, simpelweg omdat ik niet wist hoe ik er een business rond moest maken. Tijdens het Postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie leerde ik de basisconcepten rond strategie, marketing en financiën kennen en kon ik rechtstreeks met proffen in gesprek gaan. Precies wat ik nodig had!

Ontdek de mogelijkheden bovenop Continue

Continue geeft je het overzicht van studiedagen, navormingen, postgraduaten etc.
Je kan echter ook bijblijven op basis van mogelijkheden binnen de basisopleidingen.

Hieronder geven we enkele van de mogelijkheden bovenop het Continue-aanbod weer:

Banaba's en manama's

Heb je al een professionele bachelor of een masterdiploma op zak? Dan kan je ook respectievelijk een bachelor-na-bachelor (banaba) of een master-na-master (manama) volgen. Het zijn voortgezette, gespecialiseerde opleidingen die je toelaten je kennis verder te verbreden of verdiepen. Zo’n opleiding omvat minimaal 60 studiepunten en je hebt er geen leerkrediet voor nodig.

Ontdek de banaba’s bij onze partnerhogescholen:

Specifieke trajecten voor werkstudenten

Ben je klaar voor een volledig nieuwe uitdaging en wil je een (bijkomend) graduaats-, bachelor-, of masterdiploma halen? Ook dan bieden onze instellingen je de nodige flexibiliteit zodat je kan bijblijven als werkstudent. Denk bijvoorbeeld aan spreiding van opleidingsonderdelen of examens, opleidingen (deels) in avond/weekendonderwijs of zelfs volledig online.

Wist je trouwens dat je je (relevante) werkervaring via een procedure Eerder Verworven Competenties / Kwalificaties (EVC/EVK) kan laten valideren en vertalen naar een vrijstellingspakket? Kies onderaan de pagina de instelling waar je wil gaan studeren en contacteer de algemene EVC-EVK coördinator.

Flexibel studeren in afstandsonderwijs

Afstandsonderwijs biedt flexibele mogelijkheden om werk, gezin en studie te combineren. Je krijgt met afstandsonderwijs de vrijheid om te studeren op je eigen tempo en dat kan overal.