Ga verder naar de inhoud

Taal & communicatie

Wil je zelf een taal onder de knie krijgen, anderen helpen bij hun taalverwerving of ben je professioneel dagelijks bezig met woord en beeld? Voor alle taal en communicatie hebben we een ruim aanbod vervolgopleidingen, navormingen en bijscholingen om in elke context je publiek optimaal te bereiken.

Infodagen MG 4049s def min
© KU Leuven

Waarom groeien in taal & communicatie?

In een steeds meer onderling verbonden wereld vormt talenkennis een essentiële vaardigheid om in verbinding te komen met mensen, culturen en organisaties. Talenkennis en kennis over het gebruik van communicatiemiddelen helpt je om de wereld beter te begrijpen en in constructieve dialoog te gaan met verschillende doelgroepen in diverse omgevingen.

Het postgraduaat tolken Vlaamse Gebarentaal was voor mij een logische keuze na de masteropleiding. Ik ervaar het als een verrijking van wat ik al wist en kon. Een wijdere blik, meer kennis, een groter netwerk en een grote liefde voor het vak, daarmee sluit ik in juni dit postgraduaat af.
“Na zelf enkele jaren vreemde talen te hebben geleerd wilde ik graag aan de andere kant gaan staan en Nederlands geven aan anderstaligen. De enthousiaste lesgevers reikten massa's tips en ideeën aan om zelf mee aan de slag te gaan. Ik ben best trots op mezelf dat ik op mijn 55ste dit postgraduaat met succes heb afgerond en zoveel heb bijgeleerd.”