Ga verder naar de inhoud

Versterk de sportleiders van morgen: behaal een microcredential in sportmanagement

06/04/2023

Sport is een integraal onderdeel van ons leven, niet alleen voor onze lichamelijke fitheid maar ook voor ons geestelijk welzijn. Het kan ook een katalysator zijn voor positieve sociale verandering en ontwikkeling. Op 6 april vieren we de Internationale Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede.

0 studentensport 1920 1080

Vele jongeren willen zich wereldwijd naar een betere toekomst sporten. De sportsector biedt dan ook diverse carri√®remogelijkheden aan, zowel op als buiten het sportterrein. Achter elk succesvol sportteam staan immers professionals die de operationele en financi√ęle aspecten van de sport behartigen.

Wil je je ontpoppen tot sportprofessional achter de schermen? Dan is de microcredential in Sportmanagement misschien iets voor jou. Je kan deze opleiding bovendien volledig in afstandsonderwijs volgen. Als sportliefhebber weet jij als geen ander hoe belangrijk organisatie en planning zijn. Met deze microcredential krijg je de kans om je vaardigheden op het gebied van sportmanagement verder te ontwikkelen en te leren over de organisatie van sport in Vlaanderen. Je zal kennis maken met de werking van sportclubs en de belangrijke rol van sponsoring. Je krijgt een diepgaand inzicht in de verschillende aspecten van sportmanagement en leert hoe je deze kunt toepassen in de praktijk.

Niet alleen de opleiding is interessant, ook de flexibiliteit is een troef want afstandsonderwijs is een geweldige optie voor studenten die weinig tijd hebben en de verplaatsing naar de hogeschool niet kunnen maken. Het is een vorm van onderwijs waarbij studenten op afstand leren, zonder fysiek aanwezig te zijn op de campus. Bij afstandsonderwijs kunnen studenten zelf bepalen wanneer en waar ze willen studeren. Dat is vooral handig voor studenten met een drukke agenda, zoals sporteventmanagers, sporttrainers en ondernemers. Daarnaast kan het de kostprijs van een opleiding aanzienlijk verlagen omdat studenten geen extra uitgaven moeten doen voor transport, huisvesting en andere campusgerelateerde zaken.

De microcredential Sportmanagement via afstandsonderwijs biedt de mogelijkheid om maximaal flexibel jouw expertise in sportmanagement verder uit te breiden. Bij de volgende internationale dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede heb je vast en zeker nog meer kennis verworven over de positieve impact van sport op jou, je omgeving en de hele wereld.