Ga verder naar de inhoud

Ontgrendel jouw potentieel met de beste marketingopleidingen voor (jong)volwassenen

28/02/2023

Heb jij de voorbije maand meegedaan aan de gezonde campagne van Tournée Minérale? Wil je weten waarom dit initiatief elk jaar zo succesvol is? Daar zit marketing voor veel tussen. Ontdek in dit artikel hoe marketing kan meewerken aan een gezonde levensstijl én hoe ook jij een marketeer kan worden via ons aanbod op Continue.be.

Pexels askar abayev 5638751

Tournée Minérale, een Belgisch initiatief met internationale weerklank

De eerste campagne in 2017 betekende meteen een succesvolle promotie voor een alcoholvrije levensstijl. Het succes van de campagne is een bewijs van de kracht van creatieve marketing die tot gedragsverandering kan leiden. Tournée Minérale moedigt sindsdien mensen aan om gedurende de maand februari alcoholvrij te leven. Volgens de organisatoren namen in 2020 meer dan 100.000 mensen deel aan de campagne, en het aantal deelnemers is sinds de start gestaag toegenomen. De campagne kreeg ook internationale aandacht en heeft soortgelijke initiatieven in andere landen geïnspireerd.

Gedragsverandering is hot

Bent u nieuwsgierig naar de fascinerende wereld van marketing en hoe die echte, blijvende verandering kan teweegbrengen? Marketeers verkopen tegenwoordig niet alleen producten, ze zijn actief bezig om gedrag te veranderen en onze samenleving vorm te geven. Door te begrijpen hoe mensen denken en zich gedragen, kunnen marketeers campagnes creëren die effectiever zijn en een grotere impact hebben op hun doelgroep. Gedragsverandering kan door nudging subtiel aangemoedigd worden. Nudging roept op tot een positievere samenleving, want door kleine aanpassingen in de omgeving, zoals het op ooghoogte plaatsen of visueel aantrekkelijker maken van gezonde voedingsmiddelen, zullen mensen eerder geneigd zijn gezondere keuzes te maken.


Marketeers kunnen nudging-technieken gebruiken om gezonde eetgewoonten te bevorderen door advertenties te ontwerpen die de voordelen van gezonde voeding benadrukken. Ze creëren een positieve associatie tussen gezonde voeding en gevoelens van welzijn en geluk. In de campagne van Tournée Minérale worden ook allerlei voordelen in de verf gezet zoals het feit dat een alcoholvrije levensstijl leidt tot meer energie, een betere nachtrust, een beter humeur en ... Kortom, een beter leven.

Onderneem actie

Alleen het bewonderen van succesvolle campagnes is echter niet voldoende. Om echt te slagen in marketing is het essentieel om een goed begrip te hebben van de nieuwste technieken en strategieën. Daarom is het volgen van marketingcursussen zo belangrijk voor (jong)volwassenen. Of je nu je eigen bedrijf wilt starten, een digitale marketeer wilt worden of de bedrijfsladder wilt beklimmen, marketingvaardigheden zijn een must in vele werkomgevingen

Mis de kans niet om (gezond) voorop te blijven lopen en begin vandaag nog met leren en bijleren.

Ontdek hier enkele interessante vormingen uit ons opleidingsaanbod:

De datum van alle opgelijste opleidingen is verstreken.