Ga verder naar de inhoud

Derde verjaardag van de coronalockdown - het belang van de gezondheidszorg

16/03/2023

Op 18 maart 2020 ging België voor het eerst in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nu, drie jaar later, staan we nog steeds voor grote uitdagingen op het vlak van gezondheid en welzijn. Het belang van onze gezondheidszorg is de afgelopen jaren meer dan ooit aangetoond. Zorgprofessionals hebben dag in dag uit keihard gewerkt om de pandemie te bestrijden en levens te redden.

Navorming verpleegkunde
@ Hogeschool Vives

We hebben tekorten vastgesteld. Eén van de vragen is: hoe krijgen we meer gekwalificeerde professionals in deze sector? Hoe zorgen we ervoor dat zorgprofessionals zich permanent kunnen bijscholen? De Associatie KU Leuven biedt verschillende opleidingen en bijscholingen op verschillende locaties aan, zodat studenten en zorgprofessionals de opleiding kunnen volgen die het best aansluit op hun noden en vragen. We zijn ervan overtuigd dat het volgen van een opleiding of bijscholing gemakkelijk en toegankelijk moet zijn, ongeacht je locatie of (werk)planning.

Of je nu in het charmante Brugge woont of in het bruisende Genk, of je nu alleen 's avonds beschikbaar bent of dolgraag gewoon een studiedag zou willen bijwonen, bij ons heb je verschillende mogelijkheden om je bij of om te scholen. Onze opleidingen helpen studenten, recent afgestudeerden en doorwinterde professionals om de nodige kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen, zowel voor werk in de gezondheidszorg en als in andere sectoren die bijdragen aan het welzijn van mensen.

Alvast enkele vormingen ter inspiratie:

De datum van alle opgelijste opleidingen is verstreken.

Als we in de toekomst beter willen voorbereid zijn op pandemieën en andere gezondheidscrisissen, dan moeten we blijven investeren in onze gezondheidszorg en de opleidingen die daaraan bijdragen. Deze derde verjaardag van de lockdown is dan ook een moment om stil te staan bij de waarde ervan. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we de juiste mensen kunnen inzetten die de nodige zorg en ondersteuning kunnen bieden, ook in tijden van crisis. Alle opleidingen in de zorg kan je vinden op Continue.be.